fbpx

Alex

Zoals de naam van de dansschool al doet vermoeden worden de lessen gegeven door Alex.

Alex is afkomstig uit Boekarest, Roemenië, en startte in 1993 met het dansen van Ballroom (Engelse Wals, Tango, Weense Wals, Slow Fox, Quick Step) en Latin (Samba, Chachacha, Rumba, Paso Doble, Jive). Door de jaren heen verzamelde hij talrijke awards, zowel nationaal als internationaal, voor zijn carrière als wedstrijddanser en als dansleraar.

Als danser maakte hij deel uit van het Roemeens Nationaal Team in Ballroom en Latin en werd hij o.a. finalist en semifinalist in de Roemeense Nationale Kampioenschappen. Als danser is zijn grootste overwinning de titel van Europees Kampioen én Wereldkampioen Rueda de Casino in 2007 en 2008. In 2009 werd hij vice Wereldkampioen Salsa in wedstrijden georganiseerd door de International Dance Organisation (IDO).

In 2005 startte Alex zijn carrière als dansleraar zowel voor social als voor wedstrijden. Zijn koppels werden Europees kampioen én Wereldkampioen Salsa, Bachata en Latino Show. Onder zijn begeleiding werden ze tevens finalist en semifinalist in diverse nationale en internationale wedstrijden in Ballroom en Latin.

Gedurende de 3 jaar dat hij in Turkije werkte, vertegenwoordigden zijn koppels Turkije in de Wereldkampioenschappen georganiseerd door de World Dance Sport Federation (WDSF) en werden ze Nationaal Kampioen in de Turkse Danssport Federatie.

Alex beschikt over een danservaring van méér dan 25 jaar en een ervaring als dansleraar van méér dan 10 jaar.

Alhoewel hij tegenwoordig meer Bachata, Salsa en Urban Kiz doceert blijft zijn favoriete dans de Tango.

Alex houdt van de expressie van passie en andere gevoelens die je kunt uitdrukken via het dansen. Zijn favoriete quote is:

Ginger Rogers did everything Fred Astaire did, except she did it backwards and in high heels.

Sinds september 2016 geeft Alex wekelijks Bachata, Salsa en Urban Kiz les in verschillende locaties in België.

Je kan Alex typeren als een sociaal en vriendelijk persoon met een open geest, die ervan houdt zijn kennis en ervaring te delen met zijn studenten.