fbpx

Welkom bij Alex Dance Academy

Maak van dans je passie

Wilt u plezier maken, even alles loslaten, ontspannen, nieuwe mensen ontmoeten …
Dan bent u bij ALEX DANCE ACADEMY aan het juiste adres!

Dansles is immers méér dan alleen maar pasjes leren, het is communiceren via beweging en ontspannen via inspanning. Bij ons is iedereen welkom: zowel beginners als gevorderden, jong als oud!

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe hobby en u deze graag wil uitoefenen met uw partner, is dansles ideaal. Enerzijds is dit een ideale vorm van quality time, anderzijds brengt het u ook in contact met heel wat nieuwe mensen.

Wie net begint hoeft zich geen zorgen te maken, u zult er versteld van staan hoe snel u de danspassen oppikt. Voor u het weet kent de dansvloer geen geheimen meer!

Ook voor de meer ervaren danser bieden wij een aangepaste formule aan, hetzij om een nieuwe ervaring op te doen, nieuwe figuren te leren, een nieuwe visie te krijgen op het dansen in het algemeen en technieken te verbeteren of gewoon om nieuwe vrienden te maken.

Iedereen is welkom in onze dansschool, we leren allemaal samen!

Dansen is tevens goed voor de conditie. De heupen, benen, voeten en armen zijn continu in beweging. Bewegen geeft je een goed gevoel, van ontspanning en vrijheid. Bovendien werkt de zuiderse muziek zeer aanstekelijk

Hoe gaan we te werk?

Op een gestructureerde manier leert Alex jou de danspassen aan. Alle lessen starten met een leuke, ontstressende opwarming waarin verschillende basispassen en draaibewegingen individueel en op het ritme van de muziek, worden aangeleerd. Daarna starten we met het dansen in koppel.

Bij het aanleren van een figuur wordt reeds van bij de eerste les aandacht besteed aan de subtiliteit van het leiden (door de man, hoe en op welke manieren) en het volgen (door de vrouw). Elke nieuwe figuur wordt nauwkeurig geanalyseerd en stap voor stap aangeleerd. We besteden extra aandacht aan het voetenwerk. Je leert luisteren naar het ritme van de muziek. Je leert de danspartner aanvoelen in elke draaibeweging. Danscomfort voor beide danspartners is belangrijk. Elke les herhalen we de figuren van vorige les en leren we een nieuwe figuur bij.