fbpx

Bachata

Bachata is een Dominicaanse koppeldans, gedanst over de hele wereld. Er zijn geen strakke regels. In zijn algemeenheid varieert de dansstijl tussen snelle Bachata’s die los (met alleen de handen vast) gedanst worden en romantische Bachata’s die dichter tegen elkaar aan worden gedanst met meer fysiek contact.

De Bachata dans werd voor het eerst uitgevoerd op de Dominicaanse Republiek. Het wordt gedanst in een vierkwartsmaat, waarbij de basispas bestaat uit een stap opzij (tel 1), het aansluiten met de andere voet (tel 2), nog een stap opzij (tel 3) en opnieuw aansluiten met de andere voet waarbij geëindigd wordt in een tap (tel 4). De volgende vier tellen wordt deze basispas herhaald, maar dan de andere kant uit, waarbij wordt vertrokken met de voet die op de vierde tel de tap heeft gemaakt. De basispas kan zowel in de klassieke danshouding – met de rechterhand op de rug van de partner – als in de open houding – waarbij man en vrouw elkaars handen vasthouden – worden gedanst.

[tt_timetable event="bachata-gemiddeld-gent,bachata-beginners-gent,bachata-beginners,bachata-beginners-eeklo,bachata-gemiddeld-brugge,bachata-beginners-brugge,bachata-gevorderd-oostende,bachata-gemiddeld-oostende,bachata-beginners-oostende" event_category="brugge,eeklo,gent,oostende,roeselare" hour_category="Oostende,Brugge,Eeklo,Roeselare,Gent" columns="zondag,zaterdag,vrijdag,donderdag,woensdag,dinsdag,maandag" measure="0.25" filter_style="tabs" filter_kind="event_category" filter_label="Locaties" time_format="H.i" hide_all_events_view="1" hide_hours_column="1" show_end_hour="0" event_layout="3" hide_empty="0" disable_event_url="1" text_align="center" row_height="31" box_bg_color="#ffffff" box_hover_bg_color="#cdb062" box_txt_color="#909090" box_hover_txt_color="#fafafa" box_hours_txt_color="#cdb062" box_hours_hover_txt_color="#ffffff" filter_color="" row1_color="#fafafa" row2_color="#ffffff"]