fbpx

Bachata Sensual

Net zoals de salsawereld veel verschillende stijlen kent, bestaan er ook allerlei soorten bachata. Zo zijn bepaalde nummers typisch Dominicaans, terwijl andere zich perfect lenen voor een Sensual-dansje. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee stijlen?

Bachata is een heerlijk zwoele dans waar de passie en romantiek van afspat.

Bachata is ontstaan op de Dominicaanse Republiek. Niet gek dat Bachata Dominicana ook wel Bachata Auténtica wordt genoemd, het gaat immers om de originele bachatastijl.

Bachata Sensual is een stuk later ontstaan: met name de afgelopen vijf jaar is deze populair geworden. Deze stijl is gestart door het Spaanse duo Korke en Judith, die een eigen variatie hebben gemaakt op het populaire Bachata Romántica – een stijl die erom bekendstaat moderne popnummers in een bachata-jasje te steken. De nieuwe Sensual-stijl heeft binnen korte tijd veel harten weten te veroveren en is inmiddels razendpopulair geworden.

Bachata Dominicana is duidelijk te herkennen aan de snelle muziek. Een goed gevoel van musicality is bij deze dansstijl gewenst. Dansers weten perfect spontaan in te spelen op de beats, breaks en muziekveranderingen. Sensual wordt gedanst op de wat langzamere (soms ook Engelstalige) nummers.

Ook in de danshouding zijn verschillen te zien. Zo wordt er bij Dominicana op grotere afstand gedanst terwijl elkaars handen worden vastgehouden: een open danspositie dus. Bij Sensual wordt echter een stuk closer gedanst.

Waar Bachata Dominicana vooral gericht is op footwork, focussen Sensual-dansers zich erg op body movements. Body isolation, body rolls en hair movements vormen hier een belangrijk onderdeel. Je ziet veel elementen uit moderne dans en Zouk terugkomen.

[tt_timetable event="bachata-sensual-gemiddeld,bachata-sensual-beginner" event_category="brugge" hour_category="Brugge" columns="zondag,zaterdag,vrijdag,donderdag,woensdag,dinsdag,maandag" measure="0.25" filter_style="tabs" filter_kind="event_category" filter_label="All Events" time_format="H.i" hide_all_events_view="1" hide_hours_column="1" show_end_hour="0" event_layout="3" hide_empty="0" disable_event_url="1" text_align="center" row_height="31" box_bg_color="#ffffff" box_hover_bg_color="#cdb062" box_txt_color="#909090" box_hover_txt_color="#fafafa" box_hours_txt_color="#cdb062" box_hours_hover_txt_color="#ffffff" filter_color="" row1_color="#fafafa" row2_color="#ffffff"]